Zariaďovanie a prezariaďovanie detskej izby inšpirované feng šuej

Pokiaľ príde čas a Vy idete zaraďovať novú detskú izbu alebo prezariadiť už existujúcu izbičku Vášho dieťaťa  a chcete to spraviť čo najzdravšie, nechajte sa inšpirovať feng šuej radami:

« Pri zariaďovaní detskej izby nábytkom podľa feng šuej sa odporúča nízky drevený nábytok, ktorý ani v noci nesťažuje pohyb v izbe.

« Vyhnúť by sme sa mali policiam nad posteľou alebo v pracovnom kútiku, kde sa dieťa učí, pretože to vyvoláva uzavretosť.

« Podobne sa treba vyvarovať umiestneniu postele pri elektrických zásuvkách a aparátoch, lebo spôsobujú úzkosť a nepokoj.

« Ak nám priestor neumožňuje umiestniť posteľ inak ako nohami ku dverám, tak pred ňu postavíme symbolickú prekážku ako stoličku, paraván, či truhlicu na hračky alebo nižšiu komodku.

« Najideálnejšia pozícia podľa feng šuej je diagonálne s dverami. Týmto umiestnením budú mať výhľad na dvere, čo umocní pocit bezpečia

« Nezabúdajte však, že za hlavou postele by mala byť stena (ideálne nie obvodová stena domu) a nie okná

« Neumiestňujte hlavu postele na stenu, za ktorou je kúpeľňa. Môže to spôsobiť zdravotné problémy

« Za hlavou spiaceho dieťaťa musí byť pevná opora – stena, čelo postele, skriňa, ale nie police.

« Keď izba slúži dvom deťom, namiesto poschodovej postele zvolíme dve samostatné lôžka. Ak sa nevieme vyhnúť poschodovej posteli, tak musí mať minimálne rozmery na priestor nad hlavou po posadení na spodnej posteli a rovnako je aj hranica maximálneho veku na poschodovú posteľ

« Ideálnym materiálom na posteľ je masívne drevo, bez úložného priestoru, aby mohla energia voľne cirkulovať.

« U posteľnej bielizne uprednostníme prírodné materiály a pastelové farby. Pre pokojný spánok však nie sú vhodné výrazné kontrastné farebné odtiene.

Leave a Reply