Slovníček pojmov

Kvôli deťom sme ochotní zmeniť celý svet, tí múdri vedia, že musíme začať od seba, z vnútra. Umenie feng šuej je výborným prostriedkom na pozitívne zmeny v nás, v našich domovoch, v našich miestach pôsobenia, v našej krajine, kdekoľvek na svete – na našej Zemi.

Stačí len začať vnímať, stačí len znova si spomenúť na spojenie s prírodou a dejmi v nej. Všetci to máme v sebe, tú intuíciu, empatiu a spätosť, ktorú nám dáva Zem. To čo tak krásne vnímali naši predkovia. Stačí byť úprimný sám k sebe, byť jednoduchý a chcieť vnímať.

Hĺbka môjho ponorenia do tajomstiev feng šuej mi zmenila život. Pýtate sa ako? Tak že som stretla učiteľov a sprievodcov, ktorí mi ukázali a neustále ukazujú jednoduchosť princípov univerza, jednoduchosť využitia potenciálu človeka ako bytosti pohybujúcej sa  medzi Nebom, jangom a Zemou, jinom.

Keď som spomínala človeka pohybujúceho sa medzi Nebom a Zemou, medzi jangovým – impulzným, jasným, dávajúcim, mužským princípom a jinovým – pokojným, tmavím, jemným, prijímajúcim ženským princípom, prichádzam k pojmom, s ktorými sa pri feng šuej stretávame a ktoré sú platné kdekoľvek na Zemi, či v Ázii, Austrálii, či v Európe, Afrike, alebo v Amerike.

Lebo mužské je vždy mužské a ženské je vždy ženské, lebo juh je vždy juhom a sever severom, lebo bývanie je vždy bývaním a deti sú vždy deťmi.

Prinášame Vám slovníček pojmov, s ich charakteristikami, s ktorými sa môžete stretnúť na našej stránke, v našich projektoch, alebo na našich prednáškach.

Leave a Reply