Trend v zariaďovaní detských izieb a hraní sa detí: TEEPEE (típí)

Deti milujú skrýše a zákutia, típi je stvorený a ideálny priestor, kde sa hrajú, jedia, čítajú si, oddychujú a komunikujú s ostatnými kamarátmi. Je to ideálny malý kútik pre deti kde môžu bezpečne odviazať uzdu svojim fantáziám, kde sa môžu skrývať  pred svetom a deliť sa o útulny a čarovný priestor s blízkymi.

Pamätáte sa na svoje stavanie stanov a hratieb prevesením deky cez stôl, alebo prištipcovaním o niekoľko stoličiek? Pamätáte sa koľko zábavi ste pri tom zažili? Ten skvelý pocit, keď ste si sa s kamošmi alebo súrodencami schovali do vybudovaného bunkru z vankúšou, plachiet & co? Pamätáte? Na ten víťazoslávny pocit, že ste niečo dokáli vybudovať a že súčasne sa cítite bezpečne v úkryte a mať súkromie?

Poviem Vám, že dnešné, naše deti nie sú vôbec iné. Rovnako majú radi skrýše a ukryty.

Teepee nie je žiadna novinka, sú to pôvodné indiánske obidlia a podobné stanové ukryty si stavali aj mongolskí pastieri, tzv. jurty. A po celom svete sa predsa turisticky stanuje.

Kým dospeláci si tvoria vlastný priestor na bývanie, deti majú predstavy o svojom. Ich svet je plný dobrodružstiev, zážitkov, imaginácii a pokoja. A teepee je práve ten správny nástroj ako podporiť a umožniť deťov všetky ich predstavy zdravo a bezpečne splniť. Teepee sú v posledných rokoch obľúbené v deských interiérových dekoratívnych časopisoch, obchodoch s hračkami a u všetkých, ktorí žiaria pri pomyslení na hru v teepee.

 

Inšpiračné foto: mydesignchic.com

Leave a Reply